Sosyal Medya Hesapları Tehdit Altında!

Trend Micro uzmanlarına göre, hem Google Chrome hem de Mozilla Firefox’u hedef alan saldırganlar, yarattıkları sahte eklentilerle kullanıcıların sosyal medya hesaplarını hedef alıyor.

Güvenlik yazılımları ve çözümlerinde dünya lideri Trend Micro, sosyal medya hesaplarının güvenliği için kullanıcıları ve kurumları uyarıyor. Trend Micro uzmanlarının verdiği bilgilere göre, tarayıcılar için sahte eklentiler yaratan saldırganlar, özellikle Facebook, Google+ ve Twitter hesaplarını ele geçirmeye çalışıyor. Google Chrome ve Mozilla Firefox kullanıcılarının hedef alındığı saldırılar, sahte bağlantılar üzerinden zararlı yazılımlar indirilmesini temel alıyor.

Sahte eklentilerin yüklenmesi için sahte bir video oynatma güncellemesi kullanılıyor. Kullanıcılar bu güncellemeyi gerçekleştirmek için tıkladıklarında sahte bir tarayıcı eklentisini bilgisayarlarında buluyor.

Chrome Service Pack 5.0.0 ve Mozilla Service Pack 5.0 olarak kendini tanımlayan eklentiler bir kez bilgisayara yüklendiğinde zararlı bir bağlantıdan kurulum dosyası indiriyor. Kurulum dosyası sosyal medya hesabını ele geçiriyor ve kullanıcıların bilgisi dışında aşağıdaki işlemleri gerçekleştiriyor:

  • Sayfaları beğeniyor,
  • Paylaşımlarda bulunuyor,
  • Gruplara katılıyor,
  • Arkadaşları gruplara davet ediyor,
  • Arkadaşlarla sohbet ediyor,
  • Yorum yapıyor,
  • Durumunu güncelliyor.

Özellikle Facebook, Google+ ve Twitter hesapları üzerinde bu işlemlerin gerçekleştirildiği saldırılar, zararlı bağlantıların yayılmasını amaçlıyor.

Bu tür saldırılara karşı kullanıcıların dikkatli olması gerekiyor. Siber suçlular, sıklıkla sosyal mühendislik yöntemlerine başvurarak kullanıcıları kandırmaya çalışıyorlar. Bulut tabanlı küresel tehdit zekâsı Trend Micro Smart Protection Network ile zararlı bağlantılar engellendi ve tehditlerin Trend Micro güvenlik çözümleri bulunan sistemlere ulaşmasının önüne geçildi.

Trend Micro Hakkında

Global pazarda bulut güvenliği konusunda lider Japon firması Trend Micro (TSE: 4704), iş dünyası ve tüketiciler için içerik güvenliği ve tehdit yönetimi çözümleri ile dijital bilgi paylaşımında daha güvenli bir dünya yaratır. Sunucu güvenliği konusundaki 25. yılına ulaşan, öncülüğü ve deneyimi ile müşterileri ve iş ortaklarının istemci, sunucu ve bulut bazlı güvenlik konusundaki güvenlik ihtiyaçlarını, yeni tehditleri daha hızlı şekilde durdurarak ve fiziksel, sanal ve bulut ortamlarındaki datayı koruyarak sağlar. Trend Micro’nun Trend Micro™, Smart Protection Network™ ve dünya genelindeki 1000’in üzerinde tehdit uzmanı ile desteklenen bulut güvenliği altyapısı, endüstri lideri bulut bilişim güvenlik teknolojisi, ürünler ve servisler sayesinde tehditler internet üzerinde daha gelişme aşamasındayken durdurulur.